55% laat oude telefoon verdwijnen in la
Je leest het goed. Op basis van de meest recente cijfers van het CBS laat maar liefst 55% van personen van 16 jaar of ouder zijn oude telefoon verstoffen in de la.
Oude telefoon: wat wordt ermee gedaan?

Zoals je in de bovenstaande tabel kunt zien, wordt niets gedaan met maar liefst 55% van oude telefoon en liggen deze nog thuis. Slechts 24% van oude telefoon wordt verkocht of weggeven. En 13% wordt ingeleverd voor recycling. Ruim driekwart van de telefoongebruikers in Nederlands is dus niet enkel een dief van zijn eigen portemonnee, maar ook een duurzaamheidsdelinquent.
65-plussers zijn de winnaars van recycling

65-plussers gaan iets bewuster om met een oude telefoon, omdat zij deze relatief meer inleveren voor recycling en dus ongeveer 51% van de telefoons in een la ligt te verstoffen bij deze categorie. 65-minners verkopen of geven hun oude mobiele telefoon een stuk vaker weg en zijn daarom dus meer prijsbewust.
Wat kan er beter om meer toestellen uit de lades te redden?
Een oude telefoon verdwijnt meestal in een la vanwege gemak, gebruik als reserve toestel, angst voor data verlies of onwetendheid. Een telefoon gebruiker dient meer bewust te worden van de mogelijkheden tot inlevering, inruil of verkoop. Bewustzijn creëren voor een economische prikkel (je krijgt vaak immers nog een leuk bedrag terug voor je oude telefoon) of een duurzaamheidsprikkel (om samen de berg aan E-waste te verminderen door hergebruik van elektronische apparaten te stimuleren.
Verkoop eenvoudig je apparaat
Snel en betrouwbaar je iPhone, telefoon of ander apparaat verkopen.
© 2025 We Buy Things | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden